И.ЮСУПОВ ЛИРИКАСЫНДА МАҚТЫМҚУЛЫ ДӘСТҮРЛЕРИ - Ҳайтбаева, В. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада И.Юсупов шеъриятида Махтумқулининг дидактик-фалсафий йўналишдаги поэтик анъаналари ўрганилган. И.Юсуповнинг «Махтумқулининг йўлига» туркумига киритилган шеърлар шаклий, ғоявий-тематик ва жанр-услубий ўзига хослиги билан Махтумқулининг шеърларига ҳамоҳанглиги ва унинг шеъриятида Махтумқулининг адабий анъаналари, фалсафий фикрлари давом эттирилганлиги исботланган.
Keywords: адабий анъана; Махтумкули ижоди; И.Юсупов шеърияти; мурабба жанри; поэтик анъана; фалсафий лирика