ВНУТРЕННЯЯ ФОРМА СЛОВА: ТЕОРЕТИЧЕСКИЙ АНАЛИЗ И ПРАКТИЧЕСКОЕ ЗНАЧЕНИЕ - Елмуратова, С.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ушбу мақола сўзнинг ички шакли тушунчасини чукур назарий таҳлил қилишга, унинг маъносини тилнинг турли томонлари контекстида очиб беришга ва унинг тилшуносликнинг турли соҳаларига таъсирини кўриб чиқишга бағишланган. Ишда энг муҳим назарий тамойиллар, турли тиллардан мисоллар ёритилган, шунингдек ички шаклнинг лексикография, таржима ва бошқа фанлар учун амалий аҳамияти кўриб чиқилган.
Keywords: тушунча; тилшунослик; ички шакл; семантика; маъно; шакл