НӨКИС ҚАЛАСЫНЫҢ ТАРИЙХЫНАН (1991-2005-жыллар) - Есназарова, З.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада Қорақалпоғистон Республикаси пойтахтининг мустақиллик йилларидаги ривожланишнинг тарихий-ҳуқиқий асослари таҳлил қилинган, ижтимоий ҳаёти асосларнинг шаклланиш босқичлари, иқтисодий ва ижтимоий-маданий ривожланиш йўллари ёритилган. Қорақалпоғистоннинг шаҳар қурилиш соҳаси бўйича тарихи янги саҳифалар билан тўлдирилди ва янги фактологик материаллар илмий муомалага киритилди.
Keywords: Қорақалпоғистон; мустақиллик; ислоҳотлар; пойтахт Нукус; маъмурий марказ; урбанизация; саноат; шаҳар қурилиши