МУОМАЛА ПСИХОЛОГИЯСИ - Душанов, Р.Х.; Хужанова, Д.Р. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мазкур мақолада турли тоифадаги шахслар билан муомалага киришишида психологик алоқа ўрнатиш босқичлари: бўлажак мулоқотни башорат қилиш, алоқани енгиллаштирувчи ташқи омилларни яратиш, ташқи коммуникатив сифатларнинг намоён бўлиши, умумий ва бетараф қизиқиш доираларини аниқлаш, муомаладаги оғишларни бартараф этиш, индивидуал таъсир кўрсатиш каби босқичлари психологик таҳлил қилинган. Шунингдек, турли тоифадаги шахслар билан мулоқот қилишида, улар билан тез ва ишончли психологик алоқа ўрнатиш, уларга руҳий мослашиш; фикр-мулоҳазаларини эшита олиш қобилиятига эга бўлиш; психологик таъсир кўрсата олиш; мулоқот жараёнида психологик тўсиқларни бартараф этиш ва ижтимоий-психологик фазилатларга эга бўлиш хусусиятлари ёритиб берилган.
Keywords: муомала психологияси; мотивация; ақлий; ҳиссий – эмоционал тўсиқлар; мулоқотни башорат қилиш; психологик юқимлилик; ишонтириш; ҳиссий-иродавий барқарорлик; ўзини-ўзи бошқариш; визуаллаштириш