BOʻLAJAK TARIX OʻQITUVCHILARINING KASBIY KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISHNING TASHKILIY-PEDAGOGIK SHART-SHAROITLARI - Bobonorov, X.T. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Maqolada bo‘lajak tarix o‘qituvchilarning kasbiy mahoratini oshirish mexanizmlari ochib berilgan. Talabalarning kasbiy malaka darajasini baholash mezonlariga aniqlik kiritilib, ularning pedagogik faoliyat sohasida rivojlanishini ta’minlaydigan asosiy shartlar belgilab berildi. Bundan tashqari, o‘quvchilarning kasbiy fazilatlarini rivojlantirish tajribasi o‘qituvchilar malakasini oshirishning ajralmas tarkibiy qismi sifatida tizimlashtirildi va umumlashtirildi.