ОЦЕНКА ВЛИЯНИЯ ВЫБРОСОВ АВТОТРАНСПОРТНЫХ СРЕДСТВ В ОКРУЖАЮЩУЮ СРЕДУ В РЕСПУБЛИКЕ КАРАКАЛПАКСТАН - Казбеков, С.А.; Реймов, К.Д. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада Қорақалпоғистон Республикасида автотранспорт чиқиндиларининг атроф-муҳитга таъсирини баҳолаш масалалари кўриб чиқилади. У ҳаво ва тупроқ ифлосланишининг асосий манбаларини, шунингдек уларнинг экотизим ва инсон саломатлигига таъсирини кўриб чиқади. Ҳароратнинг ошиши атмосферанинг кенгайишига ва ҳаво ҳажмининг ошишига олиб келади, бу эса ифлосланишнинг тарқалишига ёрдам беради. Топилмаларчиқиндиларни камайтириш ва атроф-муҳит сифатини яхшилаш бўйича аниқ чора-тадбирларни ишлаб чиқиш учун ишлатилиши мумкин.
Keywords: эмиссия; автотранспорт; атроф-муҳит; Қорақалпоғистон; таъсирни баҳолаш