ВЛИЯНИЕ СЕНСИТИВНОСТИ НА КОГНИТИВНОЕ РАЗВИТИЕ МЛАДШИХ ШКОЛЬНИКОВ - Турсунов, Л.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада оғзаки равон нутқнинг болаларнинг когнитив ривожланишига таъсири ва билимларни егаллашнинг ўрни ҳақида сўз боради, бунда бошланғич мактаб ёшидаги болаларнинг ақлий ривожланишига алоҳида эътибор берилади.
Keywords: ақл; норационаллик; тафаккур; идрок; фантазия; хотира; онтогенез; фаолият; онгсизлик; онг; билим; тақлид; қизиқиш; қобилият