ТАЛАБАЛАРДЫҢ КӨРКЕМ-ДӨРЕТИЎШИЛИК УҚЫПЛЫЛЫҚЛАРЫ МЕНЕН ЭСТЕТИКАЛЫҚ ТАЛҒАМЫН СҮЎРЕТЛЕЎ ӨНЕРИ ЖӘРДЕМИНДЕ РАЎАЖЛАНДЫРЫЎДЫҢ ТИЙКАРЛАРЫ - Уразимова, Т.В. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақола талабаларда бадиий ва ижодий қобилиятларни ва естетик дидни ривожлантиришга бағишланган. Тасвирий санъат ва амалий санъатнинг шаклланиш ва ривожланиш тарихи контекстида ўқувчиларнинг бадиий-ижодий қобилиятлари ва естетик дидининг ривожланишини ҳисобга олиб, естетиканинг шахс шаклланишига таъсир етиш жараёнини ҳисобга оламиз. Шу муносабат билан биз естетика естетик тарбия назарияси, естетик педагогика, тасвирий ва декоратив санъатни ўқитиш жараёнида ўқувчиларнинг бадиий ижодий қобилиятларини ривожлантиришга таъсир етувчи муҳим таркибий қисм сифатида еътибор берамиз.
Keywords: бадиий ва ижодий қобилиятлар; естетик дид; тасвирий санъат; педагогика