TA’LIMDA SIFATLI BAHOLASH: O‘Z-O‘ZINI BAHOLASH VA NOSTANDART YONDASHUVLAR - Meyliyeva, N.G. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Maqola ta’lim tizimidagi baholash jarayonlarini innovatsion yondashuvlar orqali tahlil qiladi. Unda inson kapitalini rivojlantirish, pedagoglarning o‘z-o‘zini baholash va nostandart baholash usullarining ahamiyati muhokama qilinadi. Ta’lim sifatini oshirish uchun zamonaviy baholash metodlari, jumladan, ipsativ va fidbek baholashlari keltiriladi. Benjamin Bloomning taksonomiyasi asosida ta’lim jarayonining samaradorligini oshirish imkoniyatlari ko‘rsatiladi. Maqolaning maqsadi ta’lim sohasida sifatli o‘zgarishlarni amalga oshirish, pedagoglarning faoliyatini doimiy ravishda tahlil qilish va innovatsion yondashuvlarni joriy etishdir. Shuningdek, bu jarayonlar nafaqat shaxsiy rivojlanish, balki jamiyat va mamlakat taraqqiyoti uchun ham muhim ahamiyatga ega ekanligi ta'kidlanadi.