O‘QUV JARAYONLARIDA SUN’IY INTELLEKT VOSITALARIDAN FOYDALANISH - Hursandov, H.F.; Ahtamqulov, M.A.; Taniyeva, F. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ushbu maqolada o‘quv jarayonlarida sun’iy intellekt vositalaridan foydalanishning bir qancha samarador imkoniyatlari o‘rganiladi va tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt tushunchasi va uning o‘quv jarayonlarida qo‘llanilishining turli zamonaviy usullari solishtiriladi va batafsil ko‘rib chiqiladi. Sun’iy intellekt vositalarining tarbiyaviy xususiyatlari ham tahlil qilinadi. Bundan tashqari, maqola mualliflari sun’iy intellekt vositalari asosida ta’lim jarayonining samaradorligini oshirishning xilma-xil usullarini taklif qiladilar. Sun’iy intellekt vositalarining ta’lim sohasiga ijobiy ta’sirlari xususida fikr yuritiladi.