ОЦЕНКА ЗНАНИЙ СТУДЕНТОВ В ВЫСШИХ УЧЕБНЫХ ЗАВЕДЕНИЯХ И АНАЛИЗ ИХ ЭФФЕКТИВНОСТИ - Базарбаева, А.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ушбу мақолада олий таълим муассасаларида талабаларни баҳолаш мезонларининг аҳамияти ва уларнинг таълим жараёни ҳамда талабалар ўқишини яхшилашдаги ўрни ҳақида тушунча берилади. Шу муносабат билан баҳолаш жараёнинг мақсадлари тушунтирилади ва стандарт баҳолаш жараёни мисол сифатида келтирилади. Баҳолаш тизимлари ҳақида қисқача маълумот берилиб, норма-ориентирланган ва мезон-ориентирилган тузилмалар асосида қўлланилган усулларнинг афзаллик ва камчиликларни батафсил ёритилади. Бу ҳолатлар Европанинг этакчи университетлари мисолида таҳлил қилинади.
Keywords: баҳолаш жараёнининг роли; баҳолаш мезонлари; бахолаш тузилмалари; баҳолаш жараёни; баҳолаш жараёнининг мақсади; баҳолаш тузилмаларининг афзалликлари ва камчиликлари