УЛМАНБЕТ ХОЖАНАЗАРОВ ЛИРИКАСЫНЫҢ ЖАНРЛЫҚ ӨЗГЕШЕЛИКЛЕРИ - Досымбетова, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада шоир У.Хожаназаровнинг ҳозирги қорақалпоқ шеъриятида тутган ўрни ўрганилади. Шоир лирикасининг жанр хусусиятлари таҳлил қилинади. Муҳаббат лирикасининг жанр хусусиятлари ўрганилади. Фалсафий-медитатив лирикадаги бадиий изланишлар кўриб чиқилади. Шоирнинг публицистик лирикасидаги бадиий ҳодисалари таҳлил қилинади.
Keywords: лирика; лирик жанрлар; фалсафий лирика; публицистик лирика; пейзаж лирикаси