НАЦИОНАЛЬНЫЕ ОСНОВЫ В ЭПОСЕ «БАХАДЫР» ПОЭТА А.ДАБЫЛОВА - Алланазаров, Е. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада халқ шоири А.Дабыловнинг «Баҳадыр» достонидаги фольклор анъаналари, реалистик янги қирралари ёритилиши хақида фикр юритилган. Хусусан, асарнинг чуқур фалсафий ва патриотизм, айниқса халқлар дўстлиги, реаллик билан боғлик жиҳатлари ҳар томонлама илмий таҳлил қилинади.
Keywords: миллий эпик фольклористик анъана; фолклор; ландшафт поэзия; композиция