ҚАРАҚАЛПАҚ ХАЛЫҚ ДӘСТАНЫ «ЕДИГЕ»ДЕ АЛҒЫС, ПӘТИЯ ҲӘМ ТИЛЕКЛЕРДИҢ ҚОЛЛАНЫЛЫЎ ӨЗГЕШЕЛИГИ - Абдимуратов, Л.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада Қорақалпоқ халқ достони «Едиге»да олқишларнинг қўлланилиши келтирилган. Бунда олқишларнинг қўлланилиш ҳусусиятлари, формалари таҳлил қилинган. Достонда учрайдиган айрим эпизодларда олқишларнинг тарбиявий аҳамияти айтилган.
Keywords: фундаментал; моддий; форма; эпизод; олқиш; дуо