РАЗЛИЧИЯ И СХОДСТВА ПРИЛАГАТЕЛЬНЫХ ЧЕРНЫЙ И БЕЛЫЙ В КАРАКАЛПАКСКОМ И АНГЛИЙСКОМ ЯЗЫКАХ - Джумамуратова, Г.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ушбу мақола тилларнинг аҳамиятини қиёсий нуқтаи назардан ўрганади, бу нафакат уларнинг тузилиши, балки маданий жиҳатдан ўзига хос хусусиятларининг турли хил амалий қўлланишларига ҳисса қўшади. Бундан ташқари, когнитив-дискурсив парадигма доирасида white/black ва оқ /қора семантик қарама-қаршилик билан ифодаланган дунёнинг лингворанг тасвири парчасининг роли ва ўрни аниқланади.
Keywords: лингвокультурология; тушунча; когнетив-дискурсив; парадигмалар; семантик қаршилик; рангларни белгилаш; қиёсий жиҳатлар; оқ; қора