ЭМОЦИЯ КАТЕГОРИЯСЫНЫҢ ФОНЕТИКАЛЫҚ СИСТЕМАДА СӘЎЛЕЛЕНИЎИ - Байрыева, М.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ушбу мақолада биз ҳиссий ҳиссиётларнинг лексик-семантик жабҳада таснифини кўриб чиқдик. Лексик-семантик жабҳадан, бу алоҳида тартиб, таркибга эга бўлган ва унинг таркибий елементлари парадигматик муносабатлар билан боғлиқ бўлган маълум бир тушунчани ёритувчи таркиб тўпламидир.
Keywords: лексик-семантик майдон; эмоция; ундовлар; эмотив; семантик доминант; майдон