СОВЕТ СУД ТИЗИМИНИНГ ҲУҚУҚИЙ АСОСЛАРИ - Абдуллаев, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада Совет даври суд-ҳуқуқ тизими, тергов ишлари олиб бориш жараёнлари ҳақидафақида фикр юритилган. Шунингдек, суд-ҳуқуқ тизимининг биринчи – 1917 йилдан 1922 йилгача ва иккинчи давр – 1922 йиллардан бошланган ривожланиш даврлари ўрганилган.
Keywords: суд; хуқуқ; Россия; Совет социалистик федератив республика; бўлинмалар; янги суд; шакл; усул; халқ; комиссариат