ОРОЛБЎЙИ МИНТАҚАСИ УЧУН ИНСОН ХАВФСИЗЛИГИ БЎЙИЧА КЎП ТОМОНЛАМА ШЕРИКЛИК ТРАСТ ЖАМҒАРМАСИ - Абдимўминов, О.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мазкур мақолада Ўзбекистон Республикаси ташаббуси билан ташкил этилган БМТнинг Оролбўйи минтақаси учун инсон хавфсизлиги бўйича кўп томонлама шериклик Траст жамғармаси фаолияти ҳақида фикр юритилган. Оролбўйи минтақаси учун инсон хавфсизлиги бўйича кўп томонлама шериклик Траст жамғармаси Орол муаммоси ва Оролбўйида истиқомат қилаётган инсонлар ҳаёти ва турмуш тарзини янада яхшилаш бўйича БМТ кўмаги ва ҳомийлигида қатор давлатлар шериклигида ташкил этилган.
Keywords: Орол муаммоси; БМТ; Ўзбекистон; Марказий Осиё; инсон хавфсизлиги; Траст жамғарма; экология; кўптомонлама ҳамкорлик