MAHSULOT SIFATI NAZORATIDA ISIKAVA DIAGRAMMASINING QOʻLLANILISHI VA AHAMIYATI - Maxmonov, U.A. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ma’lumki, mahsulotni ishlab chiqarishdagi asosiy maqsad sifatli va raqobatbardosh mahsulotni ishlab chiqishdir. Bu maqsadga erishsish uchun ishlab chiqaruvchilar turli ko‘rinishdagi sifat nazorati usullaridan foydalanishadi. Ushbu maqolada mahsulot sifatini nazorat qilishning statistik usullaridan biri bo‘lgan Isikava diagrammasi, uning tuzilishi va mazmuni, qo‘llanilishi va ahamiyati oʻrganilgan.