ВЫЯВЛЕНИЕ ОСОБЕННОСТЕЙ УПРАВЛЕНИЯ ИННОВАЦИОННЫМИ ПРОЦЕССАМИ В РЕГИОНАЛЬНЫХ ВУЗАХ РЕСПУБЛИКИ УЗБЕКИСТАН - Доспанов, Р. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақоламиз глобаллашув ва билим иқтисодиётига ўтиш шароитида Ўзбекистоннинг минтақавий олийгоҳларида инновацион жараёнларни бошқаришга бағишланган. Мақолада ҳудудларнинг инновацион ривожланишини қўллаб-қувватлашга қодир юқори малакали кадрлар тайёрлаш бўйича олий ўқув юртлари ва саноат корхоналари ўртасидаги ҳамкорлик зарурлиги таъкидланган.
Keywords: Инновацион жараёнлар; ҳудудий олийгоҳлар; сифат менежменти; олий таълим; кадрлар тайёрлаш; билим иқтисодиёти; олийгоҳлар ва корхоналар ўртасидаги ҳамкорлик; инновацион сиёсат; рақобатбардошлик; ахборот технологияла- ри; ҳудудий ривожланиш; тизимли ёндашув