Методика преподавания информатики и информационных технологий на основе интерактивных методов - Кунназаров, О. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада информатика соҳасида таълим сифатини ошириш воситаси сифатида интерактив ўқитиш усуллари таҳлил қилинади. Тадқиқотнинг мақсади – ушбу усулларнинг талабаларнинг материални ўзлаштиришига таъсирини баҳолаш. Сўровлар, кузатиш ва имтиҳон натижаларини таҳлил қилиш усуллари қўлланилди. Натижалар шуни кўрсатадики, лойиҳа фаолияти ва ролли ўйинлар каби интерактив усуллар нафақат академик ўзлаштиришни яхшилашга, балки танқидий фикрлаш ва ҳамкорлик кўникмаларини ривожлантиришга ҳам ёрдам беради. Хулоса қисмида интерактив таълимни жорий етиш муҳимлиги таъкидланади ва ўқитувчилар учун тавсиялар берилади.
Keywords: интерфаол ўқитиш методлари; информатика; лойиҳалаш фаолияти; танқидий фикрлаш; таълим технологиялари