БАЗАР ЭКОНОМИКАСЫНА ДӘСЛЕПКИ ӨТИЎ ДӘЎИРИНДЕ ҚАРАҚАЛПАҚСТАНДА САНААТ ҚӘРҲАНАЛАРЫНЫҢ СЫРТҚЫ ЭКОНОМИКАЛЫҚ БАЙЛАНЫСЛАРЫ ТАРИЙХЫНАН - Сарыбаев, А.К.; Ктайбеков, А.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Ушбу мақолада Қорақалпоғистон Республикасининг ташқи иқтисодий фаолиятини ривожлантириш масалалари муҳокама қилинади. Бозор иқтисодиятига ўтишнинг дастлабки даврида вилоят саноат корхоналарида хорижий давлатлар сармояларидан фойдаланиш жараёнлари кўрсатилган.
Keywords: бозор иқтисодиёти; иқтисодий вазият; иқтисодиётнинг бир томонлама ривожланиши; саноат салоҳиятини ривожлантириш; ҳорижий инвестициялар; қўшма корхоналар