СОВЕТ СУД-ҲУҚУҚИ ВА УЛАРНИНГ ИШ ФАОЛИЯТИ - Абдуллаев, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Россия империяси даврида иш олиб борган ҳукумат ташкилотлари ва бошқармалари фаолиятини тугата бошлади. Асосан ички ишлар халқ комиссариати томонидан тайёрланиб, адлия комиссариати билан келишилган ҳолда халқ судлари фаолиятини ўрганиш бўйича экспедиция режаси ишлаб чиқилган ва ташкил этилганлигини кўришимиз мумкин
Keywords: суд; хуқуқ; ҳарбий суд; Россия; Совет; Социалистик; Федератив; Республика; бўлинмалар; янги суд; шакл; усул; халқ; комиссариат