NUKUS SHAHRIGA TABIIY-GEOGRAFIK TAVSIF - Ametova, N.I.; Jumanov, M.A.; Ametov, Ya.I. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Maqolada Qoraqalpog‘iston Respublikasi poytaxti Nukus shahrining tabiiy-geografik va ekologik holatiga oid materiallar keltirilgan. Jumladan, shaharning geografik joylashuvi, oxirgi 14 yildagi (2010-2023-yillar) havo harorati va yogʻingarchilikning oʻzgarishi, tuproq, oʻsimlik va hayvonot dunyosining hozirgi holati bayon etilgan.