ӘЖИНИЯЗ ҚОСЫҚЛАРЫНДА ЛИРИКАЛЫҚ КОНФЛИКТ ЖАРАТЫЎДА МЕТАФОРАНЫҢ ХЫЗМЕТИ - Досымбетова, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2025)
Мақолада қорақалпоқ адабиётининг мумтоз шоири Ажиниёз Қўсибой ўғлининг лирик асарлари ўрганилган. Шоир шеърларида лирик қаҳрамон образини яратишда лирик конфликтнинг иштироки таҳлил қилинади. Лирик конфликт орқали лирик қаҳрамоннинг ўзи яшаган даврга бўлган қарашларининг берилиши тадқиқ этилади. Лирик конфликт яратишда метафоралардан унумли фойдаланади. Метафораларнинг шеърдаги бадиий хизмати ва лирик конфликт яратишда тутган ўрни ўрганилади.
Keywords: лирика; шеърият; лирик қаҳрамон; лирик конфликт; контраст; метафора; лирик кечинма