MADANIYAT VA JAMIYATNING SHAXS PSIXOLOGIK SALOMATLIGIGA TA’SIRI - Sobirov, A.A. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Insoniyat mavjud bo'lganligi sababli, asrlar va ming yillar davomida insonning qarashlari va fikrlari ularning sog‘lig‘iga, uning mohiyati, ahamiyati, saqlash, mustahkamlash usullari va uni yaratish sirlarini izlashga qaratilgan. Darhaqiqat, sog‘liq har doim qiziqarli hodisa bo‘lib kelgan, ammo har doim ham ongli qiymat emas, garchi uning yomonlashishi bilan har bir insonning uni yaxshilash istagi va hatto yo‘qotish holatida tiklanish istagi aniq kuchaygan.