ФОРМИРОВАНИЕ БАЗОВЫХ ПРОФЕССИОНАЛЬНЫХ УМЕНИЙ, НЕОБХОДИМЫХ ТРЕНЕРУ ПРИ ОБУЧЕНИИ ГИМНАСТИЧЕСКИМ УПРАЖНЕНИЯМ НА БРЕВНЕ - Моргунова, И.И. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада ўқув жараёнини бошқариш ва уларнинг асосида касбий билим ва кўникмаларни шакллантириш масалалари кўриб чиқилади. Биомеханик хусусиятлар материалларни таҳлил қилиш шуни кўрсатадики, акробатик ва хореографик машқларни бажариш техникасининг рационаллиги, биринши навбатда, турли таркибий гурухларнинг дастурий элементларини ўқитишнинг даслабки босқичида гимнастикачиларнинг тезлик-куч тайёргарлигига боғлиқ.
Keywords: дастур талаблари; ўқитиш босқичлари; билим кўникма ўқув жараёни; махсус жисмоний; махсус моторли ва махсус техник таййёргарлик; ўқитиш методикаси; восита фазилатларини ривожлантириш воситалари