ҚАРАҚАЛПАҚ ХАЛҚЫНЫҢ БАТЫРЛАРЫ МИНГЕН ТУЛПАРЛАР ҲАҚҚЫНДА - Оразымбетов, Е.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада қорақалпоқ ботирлари минган тўлпорларнинг ўзига хос жихатлари, эгасига содиқлиги, дўстлиги ва уларнинг ёшлар тарбиясидаги тўтган ўрни педагогик жихатдан баён этилган.
Keywords: чопқир; қанозат; арғумоқ; тулпор; ботирлар; содиқлик