СПЕЦИФИКА РЕКЛАМЫ И РЕКЛАМНОГО СЛОГАНА - Аметова, М.О. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ушбу мақолада реклама, реклама шиори ва уларнинг хусусиятларини таъкидлаш масаласини кўриб чиқишга бағишланган. Рекламага кенг таъриф берилган. Мақолада рекламанинг ўзига хос хусусиятларини, реклама матнининг ижодий жиҳатини ўйғунлаштиришга ҳаракат қилинади, реклама шиорининг тили ва таркибий кисмларига, эътибор берилади, бу рекламанинг ифодалилигини ва ўзига хослигига сезаларли таъсир қилади. Ҳар хил реклама турлари ва уларнинг хусусиятлари қисқача умумлаштирилади. Рекламани лойихалаш ва яратиш асослари унинг самарадорлигини назарда тутади ва ушбу мақолада реклама бизнесининг самарадорлигини ошириш омиллари ҳақида сўз боради.
Keywords: реклама; маркетинг; шиор; матн; хусусиятлар; ахборот; оғзаки қисм; тузилма