ОБ ОДНОЗНАЧНОЙ РАЗРЕШИМОСТИ ОБОБЩЕННОЙ ЗАДАЧИ КОЛЕБАНИЯ БАЛКИ - Реймбаева, Д.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ишда Соболев синфларида қўйилган масаланинг ечими мавжудлиги ва ягоналиги ҳақидаги теоремани исботлади. Кўриб чиқилаётган масаланинг ечимини кўп ўлчовли спектрли масаланинг хос функциялари системаси устидаги қаторлар йиғиндиси сифатида қурилди.
Keywords: юқори тартибли хусусий ҳосилали дифференциал тенгламалар; бошланғич чегаравий масаласи; вақт бўйича каср ҳосиласи; хос қийматлар; хос функциялар; тўлиқлик; спектрал усул; мавжудлик; ягоналик; қаторлар