PAINTING WITH WORDS: A COMPARATIVE STUDY OF AJINIYAZ AND BYRON’S IMAGERY - Khadjieva, D.T.; Erimbetova, E.K. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ushbu maqolada Bayron va Ajiniyoz shaxsiy, madaniy va siyosiy g‘oyalarni yetkazish uchun ifodaliliklardan kuchli vosita sifatida foydalanishlari, ammo ularning usullari va niyatlari sezilarli darajada farqlanishi tahlili muhokama qilinadi. Ajiniyozning jamoaviy oʻziga xoslik va mustahkamlikka eʼtibor qaratgani, uning ifodalliligi qoraqalpoq xalqining madaniy va tarixiy tajribasiga asoslangan. Har ikki shoir ham ifodalilikni emotsionallik va umuminsoniylik o‘rtasidagi ko‘prikka aylantirishga muvaffaq bo‘lib, ularning asarlari zamon va makonda aks sado beradi.