МАДАНИЯТЛАРАРО МУЛОҚОТДА ФРАЗЕОЛОГИЗМЛАРНИНГ ЎРНИ ҲАҚИДА - Худайбергенов, А.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мазкур мақолада маданиятлараро мулоқотда фразеологизмларнинг ўрни ва дунёнинг олам манзарасини лисоний нуқтаи назардан ўрганишда антропоцентрик тамойилларнинг хусусиятлари таҳлил қилинади ва маданиятлараро мулоқот тушунчасининг таърифи ва дунё тилшуносларининг фразеология соҳасига оид билдирган фикрлари ўрганилган.
Keywords: фразеологик бирликлар; фразеомикромайдон; фразеомакромайдон; фразеогуруҳ; маданиятлараро мулоқот; структура; семантика; антропоцентризм; концепт