МЕҲНАТ РЕСУРСЛАРИ ВА УНДАН ФОЙДАЛАНИШ (Сурхондарё вилояти мисолида) - Тожиева, З.Н.; Пардаев, Н.С.; Хурсанов, С.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада Сурхондарё вилояти меҳнат ресурслари ўсиши ва унинг таркибий ўзгариши, меҳнат ресурслари таркибидаги иқтисодий фаол ва нофаол аҳолининг иқтисодиёт тармоқларида бандлиги ҳамда ишсизлик даражаси масалалари ёритилган.
Keywords: Сурхондарё вилояти; аҳоли; ишлаб чиқариш кучлари; меҳнатга лаёқатли аҳоли; аҳоли сони; аҳоли такрор барпо бўлиши; меҳнат ресурслари; ишчи кучи; иқтисодий фаол аҳоли; иқтисодий нофаол аҳоли; ишсизлик