DOIMIY MAGNITNING MAGNIT MAYDON INDUKSIYASINI ANIQLASH USULLARI VA UNI AMPER QONUNI YORDAMIDA ANIQLASH METODIKASI - Xolboyev, Yu.X. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ushbu maqolada doimiy magnitning qo‘llanilish sohalari va doimiy magnit magnit maydon induksiyasini aniqlash hozirgi kunda mavjud bo‘lgan usullari tahlil qilinib, ularning afzalliklari va kamchiliklari yoritilgan. Shu bilan birgalikda, doimiy magnit magnit maydon induksiyasini aniqlashning Amper qonuniga asoslangan eksperimental usuli keltirilgan. Olingan natijalar asosida eksperimental qurilmani amaliyotga tatbiq etish haqida muhim xulosalar keltirilgan.