ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ ОРГАНИЗАЦИИ УЧЕБНОЙ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ С ДЕТЬМИ ПОДРОСТКОВОГО ВОЗРАСТА - Кенжебаева, К. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада ўсмирлик даврининг ижтимоий фаоллиги, одатда катталар дунёсига хос бўлган қадриятларни ўзлаштиришга қаратилган, шунингдек, ушбу даврнинг асосий хусусиятлари, яъни бола ривожланишининг тезлаштирилган жараёни, ўз-ўзини англаш, эркинликка интилиш, фаоллик, ўзини-ўзи тасдиқлаш масалалари муҳокама қилинади.
Keywords: улгурмаслик; орқада қолиш; мотивация; ақл; негативизм