10-12 YOSHLI BADIIY GIMNASTIKACHILARNI HALQA BILAN BAJARILADIGAN MASHQLARGA O‘RGATISHDA EGILUVCHANLIK SIFATINING AHAMIYATI - Astankulova, D.F. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ushbu maqolada10-12 yoshli badiiy gimnastikachilarni halqa bilan bajariladigan mashqlarga o‘rgatishda egiluvchanlik sifatini o‘rni va ahamiyati, halqani tana a’zolari ustida ham dumalatib polda ham dumalatishlar bilan ham muvofiqlikda bajarilishiga e’tibor qaratilgan. Halqada sakrab bajarish mashqlarini fazalarga jaratgan holda mashg‘ulotllarda qo‘llash, sakrashlar oldinga yoki orqaga halqaning birlamchi va ikkilamchi aylanishi bilan bajarilishi, baddiy gimnastikachilarni halqa predmeti yordamida integral tayyorlash komponentlariga e’tibor qaratilgan.