O‘Z-O‘ZINI RIVOJLANTIRISH ASOSIDA O‘QUVCHILAR SO‘Z BOYLIGINI O‘STIRISHNING LINGVODIDAKTIK, LINGVOPSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Shamuratova, E.S.; Sagidullaeva, Sh.B. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ushbu maqolada o‘z-o‘zini rivojlantirish asosida o‘quvchilarning so‘z boyligini o‘stirishning lingvodidaktik, lingvopsixologik xususiyatlari, o‘quvchilarda badiiy adabiyot namunalariga qiziqishni shakllantirish, o‘quvchilarda shaxsiy bilish faoliyatining shakllanishi haqidagi izlanishlar ko‘rib chiqilgan. Pedagoglar tomonidan o‘quvchilarda badiiy adabiyot namunalariga qiziqish uyg‘otish motivlarining muayyan guruhlari o‘rganildi. O‘quvchilarda badiiy asar namunalariga qiziqish uyg‘otishda darslarda kichik hajmdagi dialog shaklida yozilgan matnlardan foydalanish maqsadga muvofiqligi bo‘yicha tavsiyalar keltirildi.