NEW APPROACHES IN PREPARING FUTURE ENGLISH TEACHERS - Tajieva, A.U. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Maqola ta’lim jarayoniga zamon va jamiyat talablari bilan belgilanadigan yangicha yondashuvlarni joriy etishning ahamiyatini tushuntirishga bag‘ishlangan. Aksariyat davlatlar qatori O‘zbekiston Respublikasida ham ta’lim muassasalari faoliyatini xalqaro talablarga javob beradigan darajaga ko‘tarish borasidagi sa’y-harakatlar yanada kuchaytirildi. Bu borada jahon andozalari asosidagi zamonaviy bilimlarni olish imkonini beruvchi va mamlakat taraqqiyotiga xizmat qila oladigan yangicha yondashuvlarni joriy etishga ko‘proq e’tibor qaratilmoqda. Shunday qilib, taqdim etilgan maqola mamlakatimizda o‘qituvchilarni tayyorlash sohasida qo‘llaniladigan yangi yondashuvlardan birini tavsiflash uchun mo‘ljallangan. PreSETT bo‘lajak ingliz tili o‘qituvchilarini tayyorlash bo‘yicha yangi o'quv dasturi bo‘lib, u oliy ta’lim muassasalarida muvaffaqiyatli amalga oshirilgan. Maqolada bitiruvchilar va ish beruvchilar o‘rtasida dasturdan qoniqishni aniqlash uchun o‘tkazilgan so‘rovnoma natijalari, shuningdek, dasturning o‘zinin’ tavsifi muhokama qilinadi.