BO‘LAJAK O‘QITUVCHINING KASBIY RIVOJLANISHIDA KOGNITIV TEXNOLOGIYALARNING O‘RNI - G‘aniyeva, A.T. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ushbu maqolada bo‘lajak o‘qituvchining shaxsiy-kasbiy rivojlanishida kasbiy kompetensiyalar, kognitiv texnologiylarning tutgan o‘rni, kompetentlikning tarkibiy qismlari, bo‘lajak o‘qituvchining mutaxassis va professional sifatida o‘ziga xosligi, kasbiy professionalizm, uning xarakteri, O‘zbekiston davlati va hamjamiyatining o‘qituvchi kasbiga qo‘yayotgan talablari, bo‘lajak o‘qituvchining shaxsiy-kasbiy sifatlari va uning rivojlanish dinamikasi haqida fikr yuritilgan. Shunga ko‘ra maqola ilmiy-pedagogik jamoa uchun ilmiy pedagogik vazifasini o‘taydi.