ТУРЛИ БИЛИМ СОҲАЛАРИГА НИСБАТАН КОМПЕТЕНЦИЯНИ ШАКЛЛАНТИРИШ МОДЕЛЛАРИНИ ЯРАТИШ МЕТОДОЛОГИЯСИ - Агжанов, Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада, жамият ва инсоннинг маълумот маданияти билан муносиб муносабатларини таъминлашга ёрдам берувчи таълим нашрлари моделини яратиш методологияси масалалари кўриб чиқилган. Ушбу соҳа фаолияти учун аҳамиятли бўлган жамият маълумот маданияти хусусиятлари билан саноатдаги а хусусиятлар ва кўрсатгичларни эътиборга олиб, жорий ҳолатини ҳисобга олган ҳолда бу фаолиятнинг турли асослари бўйича фаолиятнинг тузилишини кўриб чиқаради.
Keywords: методология; моделлар; ахборот маданияти; тизим; тадқиқот; муҳандислик тайёрлаш