SO‘Z BIRIKMALARINI NUTQIY VA LISONIY SATHLARDA O‘RGANISHNING NAZARIY- METODIK ASOSLARI - Madaminov, A. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Maqolada o‘zbek tilshunosligiga jadidlar tomonidan formal yo‘nalishning turk-fransuz variantining tadbiq etilishi, keyinchalik uning Sho‘rolar va Mustaqillik yillaridagi taraqqiyoti o‘rganiladi.Ayniqsa, Istiqloldan keyin sistem-struktur va substansial yo‘nalishlarning kirib kelishi natijasida nutqiy va lisoniy sathlaridagi taraqqiyoti alohida yoritiladi.