QORAQALPOQ XALQINING ZAMONAVIY NIKOH TO‘YI MAROSIMLARINING TRANSFORMATSIYALASHUV JARAYONLARI VA MILLIY MA’NAVIYAT - Bekjanova, B.K. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Maqola to‘y marosimlarimiz bilan bog‘liq muammolarga bag‘ishlangan. Nikoh to‘yi marosimlarini zamon talabi, milliy ba diniy an’analarimizga mos ravishda kamxarj va ixcham o‘tkazish bilan bog‘lik masalalar tahlil etilgan. Shuningdek, to‘y-ma’rakalarni tartiblashtirish bo‘yicha davlatimiz tomonidan olib borilayotgan chora-tadbirlar va qabul qilingan qonunosti hujjatlarining mazmun-mohiyati hamda ahamiyati yoritib berilgan.