1978-2023- ЖЫЛЛАР УШЫН НӨКИС ҚАЛАСЫНДА ШАҢ БОРАН БОЛҒАН КҮНЛЕР САНЫНЫҢ СТАТИСТИКАЛЫҚ АНАЛИЗИ - Тлеумуратова, Б.С.; Султашов, Р.Г.; Қобланов, Ж.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Атмосфера ҳавоси чанги билан ифлосланиши билан боғлиқ муаммолар Нукус шаҳри аҳолиси учун долзарб ҳисобланади. Мақолада Қорақалпоқ гидрометеорология станциясида кузатилган чанг бўронларининг статистик кўрсаткичлари, 1978-2023 йилларда ер юзасидаги кузатишлар асосида таҳлил қилинган.
Keywords: чанг бўронлар; малумотлар базаси; такрорланувчанлик; йил ичида ўзгаришлар; чанг бўронли кунлар сони; кун ичидаги ўзгаришлари; давомийлик; Нукус шаҳри