ЗАДАЧА С ГРАНИЧНЫМ УСЛОВИЕМ ВТОРОГО РОДА ДЛЯ УРАВНЕНИЯ ЭЛЛИПТИКО-ГИПЕРБОЛИЧЕСКОГО ТИПА В ПРЯМОУГОЛЬНО̆Й ОБЛАСТИ - Кылышбаева, Г.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада тўртбурчак соҳада эллиптик-гиперболик типдаги учинчи тартибли тенглама учун иккинчи тур чегаравий шарт билан берилган Дирихле типидаги масалани ечиш усули таклиф қилинган. Қўйилган масаланинг корректлилиги аралаш соҳанинг гиперболик қисмидаги тўртбурчак томонларининг нисбатига боғлиқ эканлиги кўрсатилган. Масаланинг ечими мос бир ўлчамли спектрал масаланинг хос функциялари бўйича қатор йиғиндиси шаклида тузилган. Ечимнинг ягоналик критерийи белгиланган. Берилган чегаравий функциялардан ечимнинг турғунлигига оид баҳолар исботланган.
Keywords: учинчи тартибли тенглама; Дирихле типидаги масала; кичик маҳражлар; ечимнинг ягоналиги; мавжудлиги ва турғунлиги