МАТЕМАТИК МАСАЛАЛАРНИ ЕЧИШДА ДАСТУРЛАШНИ ҚЎЛЛАШ - Бозоров, А.А.; Хуррамов, И.Д. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ушбу мақолада математик масалаларни дастурлар асосида ечиш усуллари келтирилган. Талабаларга математик масаларнинг аналиктик ва дастурлар асосидаги ечимлар умумлаштириш методларини ўқув жараёнида қўллашда анъанавий ёндашиш, муаммоли ёндашиш ва ижодий ёндашувлар тавсия қилинган.
Keywords: энг кичик квадратлар усули; функциянинг экстиримуми; дастурлаш асослари; бир миллион дастурчи; энг кичик қиймат; қийматлар жадвали; тенгламалар системаси