ПРЕИМУЩЕСТВА ПРИМЕНЕНИЯ ИРРИГАЦИОННЫХ ОТСТОЙНИКОВ МАГИСТРАЛЬНЫХ И МЕЖХОЗЯЙСТВЕННЫХ КАНАЛОВ КАРАКАЛПАКСТАНА - Байманов, К.И.; Тажибаев, Ш.Д.; Назарбеков, К.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада дарёнинг қуйи оқимидаги суғориш тизимларида лойқаланиш жараёнларини кўп йиллик амалий ўрганиш натижалари келтирилган. Лойқаланиш ва муаллақ чўкиндиларни тозалаш намуналари аниқланди, суғориш каналларининг нормал ишлашини яхшилаш шарт-шароитлари кўрсатилди.
Keywords: чўкиндилар; сувўтказиш; сув тусиғи; тиндиргич; ер қазувчи машина; ерқазувчи судно; ағдариб ташлаш; сузувчи; курилиш