ШАХС ГЕНЕЗИСИДАГИ КОГНИТИВ РИВОЖЛАНИШИГА ДИНИЙ ЭЪТИҚОДНИ ТАЪСИРИ - Турсунов, Л.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Шахс генезисида диний эътиқоднинг тутган ўрни ва уни когнитив жараёнлар ривожланиши таъсирига урғу берилган. Шахс такомиллашуви жараёнида “мен”ликни моҳиятини когнитив жараёнлар ва эътиқод ёрдамида мукаммал эгалланишига эътибор қаратилган.
Keywords: шахс; эътиқод; когнитив; генезис; ролли ўйинлар; ижодий; тасвирий; конструктив; фаолият; содда меҳнат; нутқ; ундовчи; хоҳиш-истак; тасаввур; ривожланиш