ИЗУЧЕНИЕ СОВРЕМЕННОЙ ПРАКТИКИ ВОПЛОЩЕНИЯ ИСПОЛНИТЕЛЬСКОГО СТИЛЯ ФОРТЕПИАННОЙ МУЗЫКИ - Ташбаева, Д.Х. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада ўзбек фортепиано ижрочилик мусикаси, унинг миллий услубининг ўзига хос хусусиятлари ҳақида сўз боради. Халқ чолғулари ижрочилиги ва вокал санъатида шаклланган кўп асрлик анъаналарга мувофиқ чолғуни ҳис қилаётган Ўзбекистон пианиночилари ҳақида баён этилган. Бундан Ўзбекистон композиторлари мусиқасининг импровизация ва орнаментал услублардан иборат ўзига хослиги келиб чиқади. Унинг миллий ўзига хослиги пианиночининг руҳий мохиятини етарлича акс эттирадиган ижрочилик маданиятини излашни талаб қилади.
Keywords: пианино; санъат; мусиқа; бастакор; фаолият; маданият; классика; мусиқашунослар; пианиночилар; мактаб