NOMUTAXASSISLIK YO‘NALISHI TALABALARINING INGLIZ TILIDAGI MATNLARNI TUSHUNISHNING PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK ASOSLARI - Koshayeva, S.K. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Maqolada keng ma’noda motivatsiya shaxsning o‘zagi bo‘lib, u axloqiy munosabatlar, intilishlar va irodaviy fazilatlar kabi turli xususiyatlarni o‘z ichiga olishi aniqlangan. Motivatsiya murakkab tuzilma bo‘lib, unda turli motivlar o‘zaro bog‘liq elementlarning yagona tizimiga birlashtirilgan.