АКТУАЛЬНОСТЬ ИЗУЧЕНИЯ ШКОЛЬНОГО КУРСА ФИЗИКИ - Ешбаева, М. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Бу мақолада замонавий дунёда ҳар бир киши учун физика бўйича асосий билимларга бўлган эҳтиёжини таҳлил қилади ва технологияни физикадаги ўқув жараёнига интегратсия қилиш зарурлигини кўрсатади. Таълим натижаларини яхшилаш учун талабалар ўртасида физика фанига қизиқишни ошириш ва фойдаланиш имкониятини ошириш масаласи ёритилган. Шунингдек, техника тараққиётида физика фанининг ўрни кўрсатилган ва ўқувчиларнинг физика фанига қизиқишнинг сусайиши муаммосига тўхталиб, таълим усулларини замонавий шароитларга мослаштириш муҳимлиги таъкидланган.